Een dag overwinteren in Thailand - Reisverslag uit Hua Hin, Thailand van Ben en Corrie - WaarBenJij.nu Een dag overwinteren in Thailand - Reisverslag uit Hua Hin, Thailand van Ben en Corrie - WaarBenJij.nu

Een dag overwinteren in Thailand

Door: Ben en Corrie

Blijf op de hoogte en volg Ben en Corrie

20 Maart 2024 | Thailand, Hua Hin

‘Wat doen jullie de hele dag?’ is een vraag die we wel eens krijgen. Zeker omdat we hier voor langere tijd verblijven. Normaliter ga je 3 weken op vakantie en ben je actief met van alles bekijken. Nu zijn we hier al 3 weken in Hua Hin en hebben we relatief weinig ‘gezien’.

Een dag overwinteren is eigenlijk hetzelfde als een dag thuis als pensionado. De woonruimte is hier natuurlijk wel aanzienlijk kleiner en ook in ons geval wordt deze door de huishoudelijke dienst onderhouden. Als we er om vragen want voor ons hoeft dit niet elke dag.

Door de temperatuur, meestal rond 34 gr hebben we alleen lichte- of badkleding aan. En zonder te wassen lakens en handdoeken is deze in een uurtje gedraaid voor 5 cent aan de overkant van de straat. En met deze temperaturen is het ook in een uurtje droog. Ik moet wel zeggen, dat dit soort kleine huishoudelijke werkzaamheden ook heerlijk zijn om te doen.

Ben doet meestal de boodschappen. Verder stappen we nogal eens op de fiets naar het centrum voor koffie of wat te eten en na zo’n verhitte fietstocht van hooguit 15 km, liggen we ’sissend’ in het zwembad. Het is trouwens heel leuk om door die kleine straatjes te fietsen en het dagelijkse leven van de Thaise mensen te horen en te zien. ’s Avonds fietsen we ook weer naar een of ander eettentje. We kunnen wel iets klaarmaken hier, maar niet uitgebreid koken. Trouwens uit eten doe je hier met gemak met z’n tweeën voor max 10 euro incl. drinken.

We hebben hier zo rond het zwembad, steeds andere gasten die op ‘visite’ komen. En dat is allemaal heel gemoedelijk en er wordt heel wat uitgewisseld en dan vliegt ook die tijd weer.

O ja, niet te vergeten we gaan ook regelmatig voor een massage en dat kost bij elkaar ook zo’n anderhalf uur. Ik probeer elke dag een half uur te wandelen en aqua jog oefeningen in het zwembad. Mijn Spaanse lessen zijn ook weer geactiveerd, want de volgende bestemming zal waarschijnlijk weer ergens in Spanje liggen. Elke avond gaan we duizenden, al is dat soms een uitdaging, want we willen alle twee winnen.

Er zijn nog wel wat dag uitjes gepland, maar daar later over.

• 20 Maart 2024 - 11:47

Jennie:

Heerlijk! Geniet er van!

• 22 Maart 2024 - 08:25

Emilie Vink:

Jeetje wat een leven daar moet je toch heel snel genoeg van krijgen.

• 23 Maart 2024 - 11:10

Gemma:

Geen beter leven, dan het leven van een pensionada