De manager en Lily, een fijne ontmoeting - Reisverslag uit Ao Nang, Thailand van Ben en Corrie - WaarBenJij.nu De manager en Lily, een fijne ontmoeting - Reisverslag uit Ao Nang, Thailand van Ben en Corrie - WaarBenJij.nu

De manager en Lily, een fijne ontmoeting

Door: Ben en Corrie

Blijf op de hoogte en volg Ben en Corrie

14 April 2024 | Thailand, Ao Nang

De manager en Lily

Drie weken zaten we op het Panisara Pool Villa Resort in Hua Hin. Wat hebben we daar genoten. Niet alleen van de kamers, maar ook van de manager (we weten helaas haar naam niet omdat die zo moeilijk uit te spreken was) en Lily van het restaurant. En by the way, de dame van de huishoudelijke dienst was ook fantastisch, maar die kon helemaal geen Engels.

Lily ook niet trouwens. De manager kon heel goed Engels en had een flinke dosis humor. We hebben er heel wat mee af gelachen. Ze huurde de toko voor 3 jaar en dan zag ze wel weer. Het restaurant was meestal leeg, al kon je er de hele dag eten. Lily was naast de kok, misschien wel nood gedwongen, een hovenier in de dop. Ze vernieuwde de borders door planten te scheuren en opnieuw te planten. De creativiteit die ze anders in het eten en het opdienen tot uiting liet komen kon ze op deze manier de ruimte geven. Altijd blij je te zien en vrolijk aan het werk.

Wij vroegen ons steeds af hoe ze dit hele gebeuren draaiende hielden. Mede omdat je als gast je eigen eten en drinken mee mocht nemen. En er waren zelfs gezinnen die kookten op hun tafel voor hun kamer.

Toen wij naar huisje 3 verhuisde kwamen ze met een broodrooster en een magnetron aanzetten.

Een enorme gastvrijheid en altijd klaar staan als we ergens mee zaten. Het maakte het verblijft extra fijn.

Ze werkten beiden hard. Het meest verrassende vonden we dat ze er veel jonger uitzagen dan ze waren. Beiden een eindje in de 50 en dit was echt niet te zien. Misschien zit in het de Thaise mentaliteit, leven bij de dag en doen wat er te doen is en vooral geen zorgen voor morgen!